Tönissteiner - history
Tönissteiner, da’s puur genot. En dat mag je best letterlijk nemen. Al meer dan 100 jaar ontwikkelen we voor jou de meest zuivere en gezonde dranken. En dat doen we niet alleen, maar samen met de natuurlijke krachten van de Duitse Tönissteiner-bron. Het resultaat? Een ware deugd in een flesje. Het bewijs hiervan: al meer dan 2000 jaar drinken mensen water uit de Tönissteiner bronnen!
verfrissend gezond - background

verfrissend gezond

Buitengewoon zuiver

Buitengewoon zuiver

34 jaar. Eigenlijk nog langer. Zo lang doet het water van de Tönissteiner bron erover om zijn weg te vinden naar de oppervlakte. En maar goed ook. Want tijdens die lange reis vindt een natuurlijk zuiveringsproces plaats. Een proces dat jouw water filtert, reinigt en in zijn allerpuurste vorm het levenslicht laat zien.
lees meer ›
Boordevol mineralen - background
Boordevol mineralen

Boordevol mineralen

Een stevig gebit, een vitaal hart en een gezonde bloeddruk? Het zijn maar enkele van de vele voordelen die we te danken hebben aan bronwater boordevol mineralen. Bronwater zoals dat van Tönissteiner. Wist je trouwens dat in België geen mineraalwater te vinden is met nóg meer magnesium en calcium?
lees meer ›
Van nature bruisend - background
Van nature bruisend

Van nature bruisend

Bruisend, sprankelend en op en top levend. Het water van Tönissteiner zit van nature vol energie. De rijke voorraad aan CO2 in het vulkaangesteente stuwt het water naar boven en laat het al borrelend aan de oppervlakte komen. Klaar om al die energie aan jou door te geven.
lees meer ›
Caloriearm en superlekker - background
Caloriearm en superlekker

Caloriearm en superlekker

Water + fruit. Dat zijn de limonades van Tönissteiner. Niet meer, niet minder. Met al het goede van gezonde vitamines, maar zonder die overbodige geraffineerde suikers en rietsuikers. En toch superlekker. En dat het Tönissteiner water lekker is, zeggen niet wij, maar een internationale jury met professionele sommeliers van het iTQi. En die zegt dat al 4 jaar op rij.
lees meer ›
 
timeline - bullet
48 v.C.
timeline - bullet
408
timeline - bullet
1814
timeline - bullet
1891
timeline - bullet
1903
timeline - bullet
1923
timeline - bullet
1945
timeline - bullet
1968
timeline - bullet
1970
timeline - bullet
1995
timeline - bullet
1997/98
timeline - bullet
1999
timeline - bullet
2002
timeline - bullet
2003
timeline - bullet
2011
timeline - current
48 v.C.

48 v.C.

Het bewezen gebruik van de Tönissteiner bron gaat terug tot in deze tijd, toen de Romeinen Germania koloniseerden en hun cultuur het land binnenbrachten.
408

408

Tot aan het einde van de tijd van de keizer putten de Romeinen in Germania uit de Tönissteiner bron, en wel gedurende meer dan vier en halve eeuw.
1814

1814

In 1814 begint een nieuwe tijd in de geschiedenis van de Tönissteiner bron die van dan af ressorteerde onder het gezag van de Pruisische kroon en in haar bezit was.
1891

1891

Het was de scheikundige Dr. Carl Kerstiens, zoon van een textielhandelaar uit Müsterland, die in 1891 de bronnen aankocht. De naam Tönissteiner Sprudel werd toen geboren.
1903

1903

Dr. Kerstiens boorde verschillende nieuwe bronnen aan. Hierdoor kreeg het bedrijf een gezonde basis om uit te groeien tot een volwaardige mineraalwater- en frisdrankenproducent.
1923

1923

In 1923 werd een nieuwe bron aangeboord op 652 meter diep.
1945

1945

Zeer moeilijke opstart na de Tweede Wereldoorlog. Tönissteiner bronwater was, ondanks zijn ligging in een zwaar bevochten gebied, gespaard gebleven van grote bombardementen door de geallieerden. Door de verplichte leveringen aan het Duitse leger waren de lege flessen echter tegen het einde van de oorlog over het gehele oorlogsgebied verspreid en daardoor verloren.
1968

1968

Het duurde tot de jaren zestig voor de houten kisten volledig vervangen werden door plastic kratten.
1970

1970

In het begin van de jaren 70 werden porseleinen stoppen vervangen door draaistoppen.
1995

1995

Bouw van een groot opgezette hal met verdiepingen met een universele, voor verschillende typen flessen en kratten ontworpen, vulinstallatie voor retourglas. Om de technologische voorsprong te verzekeren volgt er een computergestuurde menginstallatie voor frisdranken.
1997/98

1997/98

Het bedrijf groeit door state-of-the-art-techniek en doelgerichte marketing uit tot de grootste exporteur voor minerale dranken in Duitsland. Herlancering van de hoofdproducten met een verjongd imago. Introductie van mooie exclusieve flessen met facet-uiterlijk voor de gastronomie.
1999

1999

In 1997 werd een nieuw laboratorium ingehuldigd, aangepast aan de nieuwe standaard voor kwaliteitscontrole, microbiologie en analytische scheikunde.
2002

2002

Ingebruikname van een zeer snelle productielijn voor retourflessen in een nieuw gebouwd hallencomplex met twee verdiepingen. Uitbreiding van de overdekte opslagcapaciteit tot ca. 13 miljoen flessen.
2003

2003

Een vulstraat voor lichte, milieuvriendelijke PET-retourflessen wordt in het bedrijf genomen. Bij de realisatie van dit project werd er reeds vooraf op gelet dat de natuurlijke grondstoffen met maximale omzichtigheid zouden worden behandeld. De gemakkelijke retourverpakkingen uit kunststof vormen een milieuvriendelijke aanvulling op het assortiment mineraalwater in glazen retourverpakkingen.
2011

2011

Tönissteiner komt met succes tegemoet aan de eisen van de toekomst. Met een eigentijds assortiment aan hoogwaardige producten behoort Tönissteiner tot de meest vooraanstaande mineraalwaters in Duitsland. Ondanks een meer dan 2000 jaar lange traditie staat het bedrijf open voor innovaties.