De bron 1 - octagon
De bron 1 - arrow
Het verhaal van Tönissteiner begint in de Vulkaaneifel. En dat is geen verrassing. Het laaggebergte wordt gekenmerkt door een levendig landschap dat al even dynamisch is als het bronwater dat er ontspringt. Niet ver van de Laacher See, een van de kratermeren in de Eifel, doet de Tönissteiner-bron lustig haar werk.
De bron 2 - octagon
De bron 2 - arrow
En het werk van de Tönissteiner-bron, dat begint al op 652 meter diep. Van daaruit sijpelt het water door vele dikke lagen naar de oppervlakte. Gestuwd door de CO2 die het op zijn pad tegenkomt, verschijnt het water na meer dan 34 jaar eindelijk aan de oppervlakte.
De bron 3 - octagon
De bron 3 - arrow
Dat is een lange reis. Toch komt het Tönissteiner-water fris, zuiver en uiterst gezond op haar bestemming aan. Als een helder en heerlijk plaatje, dat meteen op de plek van de bron gebotteld wordt. Zodat het al dat goede gauw met jou kan delen.
 

Vier belangrijke eigenschappen

Tönissteiner is uitzonderlijk zuiver

Tönissteiner is uitzonderlijk zuiver

Het bronwater van Tönissteiner neemt graag zijn tijd. Meer dan 34 jaar om precies te zijn. Maar dat nemen we het niet kwalijk. Integendeel. Het resultaat van die lange tocht is een sterk gezuiverd mineraalwater. Zo zuiver dat zelfs de meest geavanceerde meettechnieken er geen vuiltje in kunnen terugvinden.
Tönissteiner is van nature bruisend water

Tönissteiner is van nature bruisend water

Wist je dat het Tönissteiner-water bruisend en borrelend aan de oppervlakte verschijnt? Boordevol leven en energie? De grote hoeveelheid CO2 in het vulkaangesteente stuwt het water helemaal tot boven. Zo is Tönissteiner Sprüdel, de sterk bruisende variant, de natuurlijke vorm waarin het water zich laat zien. Bij Tönissteiner Medium, de zacht parelende versie, is al een deel van het gas weggenomen.
Tönissteiner is rijk aan mineralen

Tönissteiner is rijk aan mineralen

Er zijn verschillende mineraalbronnen te vinden in de Eifel. Toch zijn niet op elke plek alle voorwaarden vervuld voor een evenwichtige mineralisatie. Maar wel bij de Tönissteiner-bron. Het water loopt over van calcium, magnesium en kalium. Mineralen die in bijna geen ander Duits mineraalwater zo talrijk te vinden zijn. En die we steevast nodig hebben om onze dag door te komen.
+
Calcium
170 mg/l = 21% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Een stevig gebit, sterke beenderen en enzymen die hun werk goed doen. Calcium zorgt ervoor.
+
Magnesium
129 mg/l = 35% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Magnesium helpt je aan een betere spijsvertering, gezonde hart- en bloedvaten en minder spierpijn na het sporten.
+
Kalium
17 mg/l = 1% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Kalium stabiliseert je bloeddruk en is onmisbaar voor je zenuwstelsel.
+
Natrium
109 mg/l = 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
Niet te verwarren met natriumchloride of keukenzout! Regelt de vochtbalans en bloeddruk.
Daarnaast is Tönissteiner super lekker

Daarnaast is Tönissteiner super lekker

Dat zeggen niet wij, maar een internationale jury van professionele sommeliers. Reeds 4 jaar op rij won Tönissteiner goud op ITQI (International Taste Quality Institute). Dit resulteerde in een kristallen trofee waar we zeer trots op zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste producten van Tönissteiner.